Малката звезда –  вино с въображение

May/16/2019

Малката звезда – вино с въображение

Какао, касис, подправки и дим
Кафе и млечен шоколад, мента и евкалипт
Сушена слива, какао и тютюн

Това са само някои от ароматите, които ще откриете в червените вина на Малката звезда. Избата наистина е малка - правят се лимитирани серии вина, пълни с въображение и артистичност.

Един ден просто се зачетох в етикетите на бутилките и си казах, щом има какао под каквато и да е форма, а още по-добре винена, то това задължително трябва да се опита.

Ако превъртя лентата няколко реколти назад, първото вино на избата, което опитах беше Енигма Розе от Сира - с прекрасен лъскав розов цвят, черешово и сочно. Но с течение на времето много бързо се насочих към червените вина от същата серия. И към всички останали червени...

Ще разкажа накратко за две от тях, които съвсем наскоро си припомних и смятам, че са изключително любопитни, да не кажа звездни. Ето казах го:

Malkata Zvezda Essence 2012 е бленд от сортовете Марселан и Мерло, отлежавало е 8 месеца в български дъбови бъчви. Има красив рубинен цвят. С пищен аромат на черни горски плодове, сушена слива, какао и тютюн. Тялото е плътно и мощно, а вкусът напомня празничен ошав с канела и ванилия. Има много, много дълъг финал.

Malkata Zvezda Essence Quattro 2013 пък е купаж от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Пти Вердо. Виното е отлежавало 18 месеца във френски дъбови бъчви. Цветът е рубинено-червен, много наситен, жив и красив. С дълбок и богат аромат на горски плодове, синя слива и шоколад. Вкусът е мек и кадифен, с много приятни, лееееко пикантни танини.

Ако имате време, желание и най-вече декантер, можете даже да ги декантирате. Цветът и на двете вина е много красив и освен да му се наслаждавате, ще позволите на виното да подиша, за да излезе духа от бутилката. После може да си пожелаете нещо – например още една бутилка вино на Малката звезда. Така ще станат три за щастие.

By Denitsa (Vino Noir) 

Коментари

Piotr
Piotr 17.05.2019 So lovely written ( i can sense it even with Google Translate :-) ) ... Now I just want to travel to Harmanli vineyards and to Malkata Zvezda. .. Много благодаря! Наздраве! Happy Friday!

Остави коментар

Ревюта

Ревюта

Малката звезда – вино с въображение

Малката звезда – вино с въображение

Само българско вино от малки изби на честни цени > Какао, касис, подправки и дим Кафе и млечен шоколад, мента и евкалипт Сушена слива, какао и тютюн Това са само някои от ароматите, които ще Само българско вино от малки изби на честни цени > Какао, касис, подправки и дим Кафе и млечен шоколад, мента и евкалипт Сушена слива, какао и тютюн Това са само някои от ароматите, които ще 2019-05-16T22:18:31+03:00 Малката звезда –  вино с въображение

<p><em>Какао, касис, подправки и дим</em><br /><em> Кафе и млечен шоколад, мента и евкалипт</em><br /><em> Сушена слива, какао и тютюн</em><br /> <br /> Това са само някои от ароматите, които ще откриете в червените вина на <a href="https://wineo.bg/vendor/malkata-zvezda-winery">Малката звезда</a>. Избата наистина е малка - правят се лимитирани серии вина, пълни с въображение и артистичност. <br /> <br /> Един ден просто се зачетох в етикетите на бутилките и си казах, щом има какао под каквато и да е форма, а още по-добре винена, то това задължително трябва да се опита. <br /> <br /> Ако превъртя лентата няколко реколти назад, първото вино на избата, което опитах беше Енигма Розе от Сира - с прекрасен лъскав розов цвят, черешово и сочно. Но с течение на времето много бързо се насочих към червените вина от същата серия. И към всички останали червени...<br /> <br /> Ще разкажа накратко за две от тях, които съвсем наскоро си припомних и смятам, че са изключително любопитни, да не кажа звездни. Ето казах го:</p> <p><a title="Malkata Zvezda Essence 2012" href="https://wineo.bg/product/malkata-zvezda-essence">Malkata Zvezda Essence 2012</a> е бленд от сортовете Марселан и Мерло, отлежавало е 8 месеца в български дъбови бъчви. Има красив рубинен цвят. С пищен аромат на черни горски плодове, сушена слива, какао и тютюн. Тялото е плътно и мощно, а вкусът напомня празничен ошав с канела и ванилия. Има много, много дълъг финал.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/12813/files/image/malkata_zvezda_essence_blog-5cddb77a618b2.jpg" alt="" /></p> <p>Malkata Zvezda Essence Quattro 2013 пък е купаж от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Пти Вердо. Виното е отлежавало 18 месеца във френски дъбови бъчви. Цветът е рубинено-червен, много наситен, жив и красив. С дълбок и богат аромат на горски плодове, синя слива и шоколад. Вкусът е мек и кадифен, с много приятни, лееееко пикантни танини.<br /> <br /> Ако имате време, желание и най-вече декантер, можете даже да ги декантирате. Цветът и на двете вина е много красив и освен да му се наслаждавате, ще позволите на виното да подиша, за да излезе духа от бутилката. После може да си пожелаете нещо &ndash; например още една бутилка вино на <a href="https://wineo.bg/vendor/malkata-zvezda-winery">Малката звезда</a>. Така ще станат три за щастие.</p> <p><strong><em>By&nbsp;<a href="https://www.instagram.com/vino_noir_stories/" target="_blank" rel="noopener">Denitsa (Vino Noir)</a>&nbsp;</em><img src="https://cdncloudcart.com/12813/files/image/logo.png" alt="" width="30" height="27" /></strong></p>

Piotr Piotr

2019-05-17T17:10:08+03:00
So lovely written ( i can sense it even with Google Translate :-) ) ... Now I just want to travel to Harmanli vineyards and to Malkata Zvezda. .. Много благодаря! Наздраве! Happy Friday!
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки".
Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за Бисквитки