Малко охладено червено. Що е то?

Jul/13/2019

Малко охладено червено. Що е то?

Съвсем скоро, и то точно в най-големите горещини, се случи да съм с болно гърло, но за късмет и с няколко уговорки за виждания навън с този-онзи.

Дотук добре, само че почти навсякъде изборът на червено вино, и то на чаша, беше почти минимален, защото „само вие поръчвате червено вино, всички останали наши клиетни пият бяло.“ Започват се едни обяснения, примесени с таниново чувство за хумор, „нали разбирате, със зачервено гърло съм, иначе с удоволствие бих пила бяло вино“.


Изводът от този ненужно дълъг увод е, че има хора, които предпочитат червено вино през всички сезони, даже и през лятото. Не съм от тях, но пък обичам да пия охладен Пино Ноар, например.

Освен това скоро търсих повече информация за прочутото червено вино с лед на Даян Кийтън, за което ще пиша скоро и се сетих, че преди много често си правехме сангрията през летните вечери на морето.

Чувала съм, че Пино Ноар и Санджовезе са най-подходящи за охлаждане, но най-вероятно има и други сортове червени вина за тази цел според вкуса на човек. С удоволствие бих пила охладено младо вино на Братанов заради плодовия вкус и свежестта, както и Young&Crazy на Вила Мелник или пък Spancha Sangiovese на Рупел.

Общо взето стига да няма много танини, дъб и алкохол, всяко червено вино би могло да се охлади. Десертните вина също търпят охлаждане, при по-ниска температура стават по-ефирни и някак лежерни. А може да правите и като Даян Кийтън – пълните висока водна чаша с лед и наливате червено вино до горе – нейната версия на климатик на макс. Добавете и една шапка, тераса и бриз.

 By Denitsa (Vino Noir)  § 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ревюта

Ревюта

Малко охладено червено. Що е то?

Малко охладено червено. Що е то?

Wineo. Premium. Bulgarian.Wine. Online Съвсем скоро, и то точно в най-големите горещини, се случи да съм с болно гърло, но за късмет и с няколко уговорки за виждания навън с този-онзи. Дотук Wineo. Premium. Bulgarian.Wine. Online Съвсем скоро, и то точно в най-големите горещини, се случи да съм с болно гърло, но за късмет и с няколко уговорки за виждания навън с този-онзи. Дотук 2019-07-13T12:13:59+03:00 Малко охладено червено. Що е то?

<p>Съвсем скоро, и то точно в най-големите горещини, се случи да съм с болно гърло, но за късмет и с няколко уговорки за виждания навън с този-онзи. <br /> <br /> Дотук добре, само че почти навсякъде изборът на червено вино, и то на чаша, беше почти минимален, защото &bdquo;само вие поръчвате червено вино, всички останали наши клиетни пият бяло.&ldquo; Започват се едни обяснения, примесени с таниново чувство за хумор, &bdquo;нали разбирате, със зачервено гърло съм, иначе с удоволствие бих пила бяло вино&ldquo;.</p> <p><br />Изводът от този ненужно дълъг увод е, че има хора, които предпочитат червено вино през всички сезони, даже и през лятото. Не съм от тях, но пък обичам да пия охладен Пино Ноар, например. <br /> <br /> Освен това скоро търсих повече информация за прочутото червено вино с лед на Даян Кийтън, за което ще пиша скоро и се сетих, че преди много често си правехме сангрията през летните вечери на морето.</p> <p>Чувала съм, че Пино Ноар и Санджовезе са най-подходящи за охлаждане, но най-вероятно има и други сортове червени вина за тази цел според вкуса на човек. С удоволствие бих пила охладено младо вино на Братанов заради плодовия вкус и свежестта, както и <a href="https://wineo.bg/product/villa-melnik-youngcrazy-1">Young&amp;Crazy на Вила Мелник</a> или пък <a href="https://wineo.bg/product/rupel-spancha-sangiovese">Spancha Sangiovese на Рупел</a>. <br /> <br /> Общо взето стига да няма много танини, дъб и алкохол, всяко червено вино би могло да се охлади. <a href="https://wineo.bg/category/desertno">Десертните вина</a> също търпят охлаждане, при по-ниска температура стават по-ефирни и някак лежерни. А може да правите и като Даян Кийтън &ndash; пълните висока водна чаша с лед и наливате червено вино до горе &ndash; нейната версия на климатик на макс. Добавете и една шапка, тераса и бриз.</p> <p>&nbsp;<strong><em>By&nbsp;<a href="https://www.instagram.com/vino_noir_stories/" target="_blank" rel="noopener">Denitsa (Vino Noir)</a>&nbsp;</em><img src="https://cdncloudcart.com/12813/files/image/logo.png" alt="" width="30" height="27" />&nbsp;&sect;&nbsp; <a title="IdentitybySilvana" href="https://www.instagram.com/silvana____________/" target="_blank" rel="noopener"><img src="https://cdncloudcart.com/12813/files/image/identitybysilvana.svg" alt="" width="63" height="46" /> </a></strong></p>

, , , , , ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки".
Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за Бисквитки