Малко охладено червено. Що е то?

Jul/13/2019

Малко охладено червено. Що е то?

Съвсем скоро, и то точно в най-големите горещини, се случи да съм с болно гърло, но за късмет и с няколко уговорки за виждания навън с този-онзи.

Дотук добре, само че почти навсякъде изборът на червено вино, и то на чаша, беше почти минимален, защото „само вие поръчвате червено вино, всички останали наши клиетни пият бяло.“ Започват се едни обяснения, примесени с таниново чувство за хумор, „нали разбирате, със зачервено гърло съм, иначе с удоволствие бих пила бяло вино“.


Изводът от този ненужно дълъг увод е, че има хора, които предпочитат червено вино през всички сезони, даже и през лятото. Не съм от тях, но пък обичам да пия охладен Пино Ноар, например.

Освен това скоро търсих повече информация за прочутото червено вино с лед на Даян Кийтън, за което ще пиша скоро и се сетих, че преди много често си правехме сангрията през летните вечери на морето.

Чувала съм, че Пино Ноар и Санджовезе са най-подходящи за охлаждане, но най-вероятно има и други сортове червени вина за тази цел според вкуса на човек. С удоволствие бих пила охладено младо вино на Братанов заради плодовия вкус и свежестта, както и Young&Crazy на Вила Мелник или пък Spancha Sangiovese на Рупел.

Общо взето стига да няма много танини, дъб и алкохол, всяко червено вино би могло да се охлади. Десертните вина също търпят охлаждане, при по-ниска температура стават по-ефирни и някак лежерни. А може да правите и като Даян Кийтън – пълните висока водна чаша с лед и наливате червено вино до горе – нейната версия на климатик на макс. Добавете и една шапка, тераса и бриз.

 By Denitsa (Vino Noir)  § 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ревюта

Ревюта

Малко охладено червено. Що е то?

Малко охладено червено. Що е то?

Wineo. Premium. Bulgarian.Wine. Online Съвсем скоро, и то точно в най-големите горещини, се случи да съм с болно гърло, но за късмет и с няколко уговорки за виждания навън с този-онзи. Дотук Wineo. Premium. Bulgarian.Wine. Online Съвсем скоро, и то точно в най-големите горещини, се случи да съм с болно гърло, но за късмет и с няколко уговорки за виждания навън с този-онзи. Дотук 2019-07-13T05:13:59-04:00 Малко охладено червено. Що е то?

Съвсем скоро, и то точно в най-големите горещини, се случи да съм с болно гърло, но за късмет и с няколко уговорки за виждания навън с този-онзи.

Дотук добре, само че почти навсякъде изборът на червено вино, и то на чаша, беше почти минимален, защото „само вие поръчвате червено вино, всички останали наши клиетни пият бяло.“ Започват се едни обяснения, примесени с таниново чувство за хумор, „нали разбирате, със зачервено гърло съм, иначе с удоволствие бих пила бяло вино“.


Изводът от този ненужно дълъг увод е, че има хора, които предпочитат червено вино през всички сезони, даже и през лятото. Не съм от тях, но пък обичам да пия охладен Пино Ноар, например.

Освен това скоро търсих повече информация за прочутото червено вино с лед на Даян Кийтън, за което ще пиша скоро и се сетих, че преди много често си правехме сангрията през летните вечери на морето.

Чувала съм, че Пино Ноар и Санджовезе са най-подходящи за охлаждане, но най-вероятно има и други сортове червени вина за тази цел според вкуса на човек. С удоволствие бих пила охладено младо вино на Братанов заради плодовия вкус и свежестта, както и Young&Crazy на Вила Мелник или пък Spancha Sangiovese на Рупел.

Общо взето стига да няма много танини, дъб и алкохол, всяко червено вино би могло да се охлади. Десертните вина също търпят охлаждане, при по-ниска температура стават по-ефирни и някак лежерни. А може да правите и като Даян Кийтън – пълните висока водна чаша с лед и наливате червено вино до горе – нейната версия на климатик на макс. Добавете и една шапка, тераса и бриз.

 By Denitsa (Vino Noir)  § 

, , , , , ,
Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки".
Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за Бисквитки