Розе. Черно розе.

Apr/15/2019

Розе. Черно розе.

Розето никога не е губило своето очарование сред любителите на вино. Виждали сме какви ли не разновидности в нюансите и цвета – от бонбонено розово, през цвят сьомга, до много бледи, почти призрачни розета. Докато на сцената не се появи Rupel Rusalii Black Rose.

За първи път го опитах на щанда на изба Рупел по време на последното издание на DiVino.Taste 2018, където виното направи своята премиера. Този цвят не може да остане незабелязан, буквално човек се залепя за него, защото се отличава веднага.

Етикетът ми напомня на онези красиви кадри на огнено червени залези, които печелят първо място на фотографските конкурси или пък на стилизирана минималистична череша. Или на червена точка. А това е голям плюс, защото няма как да го объркате ако решите да го потърсите. Освен това ако случайно не се сетите как се казва виното или на коя изба е, винаги може да кажете „черното розе“. Това е като да търсиш книга само по спомени как изглежда корицата, но ако го опитате веднъж, със сигурност ще повторите и ще запомните автора – изба Рупел.

Това ярко розе е направено от сортовете Мерло и Марселан - с цвят на узрял нар и блясък на винил. Има средно тяло, вълнуващ аромат на сладко от малини, вишни, ягоди, череши...Вкусът е плодов, елегантен и жив. Има дълъг финал и много плодов послевкус.

Ако се чудите, с каква храна е най-подходящо да го съчетаете, няма да сбъркате, каквото и да изберете – салата, риба, месо, десерти. Самостоятелно също е много приятно. Но може и с приятели.

Мерло е любим сорт на много хора, но Марселан като че ли не е толкова познат – това е кръстоска между Каберне Совиньон и Гренаш. За първи път е отгледан през 1961 г. близо до френския град Marseillan. Оттам идва и името му. Не от глагола мързелувам, но и Мързелан би му подхождало много. И така, поговорихме си за розе, черно розе. Сега е време да го дегустираме.

By Denitsa (Vino Noir) 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ревюта

Ревюта

Розе. Черно розе.

Розе. Черно розе.

Розето никога не е губило своето очарование сред любителите на вино. Виждали сме какви ли не разновидности в нюансите и цвета – от бонбонено розово, през ц Розето никога не е губило своето очарование сред любителите на вино. Виждали сме какви ли не разновидности в нюансите и цвета – от бонбонено розово, през ц 2019-04-15T21:45:43+03:00 Розе. Черно розе.

<p>Розето никога не е губило своето очарование сред любителите на вино. Виждали сме какви ли не разновидности в нюансите и цвета &ndash; от бонбонено розово, през цвят сьомга, до много бледи, почти призрачни розета. Докато на сцената не се появи Rupel Rusalii Black Rose.</p> <p>За първи път го опитах на щанда на <a href="../../../vendor/rupel-winery" target="_blank" rel="noopener">изба Рупел</a> по време на последното издание на DiVino.Taste 2018, където виното направи своята премиера. Този цвят не може да остане незабелязан, буквално човек се залепя за него, защото се отличава веднага. <br /> <br /> Етикетът ми напомня на онези красиви кадри на огнено червени залези, които печелят първо място на фотографските конкурси или пък на стилизирана минималистична череша. Или на червена точка. А това е голям плюс, защото няма как да го объркате ако решите да го потърсите. Освен това ако случайно не се сетите как се казва виното или на коя изба е, винаги може да кажете <a href="../../../product/rupel-rusalii-black-rose">&bdquo;черното розе&ldquo;</a>. Това е като да търсиш книга само по спомени как изглежда корицата, но ако го опитате веднъж, със сигурност ще повторите и ще запомните автора &ndash; изба Рупел.</p> <p>Това ярко розе е направено от сортовете Мерло и Марселан - с цвят на узрял нар и блясък на винил. Има средно тяло, вълнуващ аромат на сладко от малини, вишни, ягоди, череши...Вкусът е плодов, елегантен и жив. Има дълъг финал и много плодов послевкус.</p> <p>Ако се чудите, с каква храна е най-подходящо да го съчетаете, няма да сбъркате, каквото и да изберете &ndash; салата, риба, месо, десерти. Самостоятелно също е много приятно. Но може и с приятели.</p> <p>Мерло е любим сорт на много хора, но Марселан като че ли не е толкова познат &ndash; това е кръстоска между Каберне Совиньон и Гренаш. За първи път е отгледан през 1961 г. близо до френския град Marseillan. Оттам идва и името му. Не от глагола мързелувам, но и Мързелан би му подхождало много. И така, поговорихме си за розе, черно розе. Сега е време да го дегустираме.</p> <p><strong><em>By&nbsp;<a href="https://www.instagram.com/vino_noir_stories/" target="_blank" rel="noopener">Denitsa (Vino Noir)</a>&nbsp;</em><img src="https://cdncloudcart.com/12813/files/image/logo.png" alt="" width="30" height="27" /></strong></p>

, , , , ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки".
Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за Бисквитки